الاثنين، 20 أكتوبر 2014

The famous food in the state

The famous food in the state 

  

يعتبر الأرز من الأطعمة الأساسية في ماليزيا كما هو في معظم دول المنطقة، الأرز المستخدم في ماليزيا إما محلي أو الأرز التايلندي المميز برائحته العبقة. كما يستخدم الأرز البسمتي الهندي في أطباق "البرياني" لتميزه بطول حبته ورائحته ومذاقه المميزين، كما بدأ الأرز الياباني ذو الحبة القصيرة يدخل المطبخ الماليزي ـ ولكن بدرجة أقل ـ وذلك مع اتجاه الماليزيين إلى إدخال مذاقات أخرى على طعامهم.

ومن الأطعمة الشعبية أيضاً النودل (الشعرية)، ومن أنواعه المعروفة في ماليزيا "بي هون" (بالصينية 米粉) (شعرية الأرز) و"كواي تيو" (لغة صينية | بالصينية) (وهو نودل قصير مسطَّح ومنفوش يصنع من الأرز ولونه أبيض) و"مي" (بالصينية 面) (النودل الأصفر) و"مي سواه" (بالصينية 面线) (وهو نوع من شعرية القمح ذات الأعواد الرفيعة جداً) و"يي مين" (بالصينية 伊面) (الشعرية سابقة القلي) و"اللانجكا" (بالصينية 冬粉) (شعرية عديمة اللون تصنع من الفول الأخضر) وأنواع أخرى تعتبر مصدراً هاماً للنشويات إلى جانب الأرز الذي يوجد في كل الوجبات تقريباً.

ويستهلك الخبز الهندي (مثل النان والبوري والروتي كاناي والثوساي والإدلي) على نطاق واسع في إفطار الماليزيين، أما الخبز الغربي فهو إضافة حديثة نسبياً إلى الطعام الماليزي، ولم يجد إقبالاً إلا لدى الأجيال الأخيرة من الماليزيين.

 

The area considers your the essential cedar from the foods in Malaysian just as he in most of vines, the employed cedar in Malaysian either local or the Thai cedar distinguished in his smell aale'bqt. Just as the cedar uses aalbsmty the Indian in dishes “aalbryaany” for his his distinctiveness in length of grain and his distinguished smell and his taste, just as the Japanese cedar started having the short grain enters the Malaysian kitchen and to degree is in less and your lowness with direction Malaysian to entering last tastes on their food.

From the popular foods also aalnwdl (hairy), and his blessing of kinds the favor in Malaysian “in me became easy” (in Chinese 米 粉) (the hairy cedar) and " my openings tyw” (Chinese language | In the tray) (and he nwdl short surface wmnfwsh the cedar and his industrializes from color white) and " my” (in Chinese 面) (aalnwdl yellow) and " my apart from him” (in Chinese 面 线) (and he varied from the hairy wheat self of the sticks is high very) and " yy lie” (in Chinese 伊 面) (the previous lattice the frying) and " aallaanjkaa” (in Chinese 冬 粉) (lattice achromatous artificiality from the bean green) and last kinds considers important sources for starchy to side the cedar who all duties create in about.

The Indian bread consumes (identicals aalnaan and uncultivated waalrwty was me waalthwsaay waal'idly) on full scale in breakfast Malaysian, as for the western bread so he modern addition genealogical to the Malaysian food, and blames attendance be new to the enemy generations last from Malaysian.



 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق